Bel me op:
(+31) 06 45 69 66 97

E-mail naar:
contact@konvai.com

KVK:
72721812

© 2019 Konvai

Afgelopen week ben ik uitgenodigd door www.getrodeo.io om op de website binnenkomende leads klaar te stomen voor het sales traject.

Doel: starten van een gekwalificeerde, land specifieke, sales campagne per lead die realtime binnenkomen op de website van Rodeo.

Resultaat: een investering van 6 uur die ervoor heeft gezorgd dat Rodeo 20 handelingen per binnenkomende lead niet meer handmatige hoeft te doen.

Ingrediënten:
 • Intercom, chat functie op http://www.getrodeo.io.
 • Intercom, support applicatie.
 • Zapier, automatisering.
 • Pipedrive, no-nonsense sales applicatie.
 • Clearbit, applicatie voor het verrijken van lead/klant/gebruiker gegevens.
De voorbereiding
 • Plaatsen van de Intercom chat functie op de website. In deze case is deze al beschikbaar.
 • Login in Zapier. Daarna autoriseer je Zapier tot benodigde applicaties. Zo heeft Zapier toegang tot de data in de verschillende applicaties.
 • Maak per land een sales funnel aan in Pipedrive zodat de "deal" zoals men dat in Pipedrive noemt per land kan worden onderverdeeld.
 • Maak een nieuwe "Zap" aan in Zapier.

Stap 1 - Zapier vangt een signaal op dat er een nieuw e-mailadres is toegevoegd aan een onbekende bezoeker. Om een bericht achter te laten, of een demo aan te vragen, op de website van Rodeo dient men alleen het e-mailadres achter te laten. Zo laagdrempelig mogelijk.

Stap 2 - Maak een ?onbekend? persoon aan in Pipedrive met als naam het e-mailadres (je moet toch wat?)

Stap 3 - Maak een "deal" aan in Pipedrive. Een potentiële aankoop noemt men een "deal" in Pipedrive. De nieuwe deal is automatisch als Nederlands geregistreerd. De sales afdeling pakt deze deal op en zorgt voor opvolging. Uiteraard is opvolging ook te automatiseren. Daarover meer in een van mijn latere blogs!

Stap 4 - Hier splitst de workflow in twee vervolg workflows. A - we koppelen de deal aan het juiste land in Pipedrive, het vervolg in stap 5 en B - we verrijken de gegevens van persoon stap 13.

Stap 5 - We controleren het land van de gebruiker, is dit Nederland dan gebeurd er niets. Is dit Duitsland, Engeland of de Verenigde staten dan vervolgd de workflow. Intercom kan uit de webbrowser van de gebruiker opmaken in welk land deze zicht begeeft. Deze informatie gebruiken wij om te bepalen in welk land deze potentiële klant zich bevind en welk sales traject gestart moet worden.

Stap 6 - Weer splitsen we de workflow in 3 nieuwe workflows C, D, en E. Elk van deze nieuwe workflows controleert op zijn beurt of het land van de gebruiker overeenstem met het land van de workflow. Zo ja, de deal wordt naar het land doorgezet. Zo nee, dan stopt de workflow en veranderd de deal niet. Let op dit zijn nog eens 6! stappen, 2 per land.

Stap 13 - We vragen Clearbit om ons meer gegevens te verschaffen op basis van het e-mailadres welke de persoon heeft ingevuld.

Stap 14 - We splitsen de workflow opnieuw! Workflow F (stap 15) zorgt voor de update van de persoon en workflow G (stap 18) maakt, wanneer beschikbaar, ook een organisatie/bedrijf aan.

Stap 15 - Wanneer stap 13 een naam of telefoonnummer heeft opgeleverd vervolgen we de workflow. Dit vervolg zijn 2 stappen. We updaten Pipedrive, de sales applicatie, en Intercom de support applicatie. We houden de gegevens gesynchroniseerd!

Stap 18 - Wanneer stap 13 ook een bedrijfsnaam oplevert vervolgt de workflow. We registreren de organisatie in Pipedrive, 19; we koppelen de deal aan de organisatie 20; en koppelen uiteraard ook de persoon aan deze organisatie 21.

De lead is klaar! Verrijkt met bedrijfsgegevens kan het sales team in het land vanwaar de lead ons heeft bezocht direct contact opnemen!

Notes:
 • Uiteraard is er veel meer informatie beschikbaar vanuit Clearbit zoals functies, adressen, branche, omvang van de organisatie, social media profiel etc.
 • Als je echt het hele artikel hebt gelezen dan zie je dat ik het email adres als persoonsnaam heb gebruikt. Dit is een fallback zodat de workflow altijd kan en zal doorgaan. Zo heb ik er ook voor gezorgd dat, wanneer de aanvraag van een niet ondersteund land binnenkomt, altijd in het Nederlandse sales traject terecht komt. Je wilt geen klanten uit het oog verliezen in je workflows!

  Automatiseren

  Vorige week heb ik voor Rodeo de workflow, lead naar sales funnel geautomatiseerd.

  Barry Koeman
  24 Januari 2019
  In de keuken bij Rodeo; gevulde sales funnel met extra prospect data.
  Geschreven door
  Met Konvai laat ik zien dat het behalen van kosten- en tijdsbesparingen door automatisering toegankelijker is dan men verwacht; en door het delen van mijn kennis stel ik ook anderen in staat deze aanpak toe te passen.
  Barry Koeman
  Made on
  Tilda