Bel me op:
(+31) 06 45 69 66 97

E-mail naar:
contact@konvai.com

KVK:
72721812

© 2019 Konvai

Of je nu begint aan een nieuwe baan, functie of nieuw project, het eerste dat je wilt weten is, wat weten we nu eigenlijk?

Doel: overzicht krijgen in de huidige informatiebeschikbaarheid, project status bepalen, vervolg stappen plannen.

Resultaat: Alle documenten, workflows en designs in 1 overzicht realtime geüpdate en met meerdere personen tegelijk bewerkbaar.

Digitale muur
In deze blog vertel ik je direct het geheim, gebruik een digitale muur. Het klinkt misschien gek maar deze applicaties bestaan echt!

Een digitale muur is een webpagina waar je al je documenten, afbeeldingen flowcharts etc op kwijt kunt. Het komt het meest overeen met de grote muur op kantoor die je gebruikt om al je printjes, plaatjes, workflows etc. op te plakken, met het grote voordeel dat het digitaal is uiteraard.

Werkelijk alles kun je erop kwijt
Wat vaak vervelend in veel software is, is dat je alleen een linkje of "dichte" versie van je bestanden ziet. Op een digitale muur zie je direct de inhoud. Je kunt je Office documenten er direct naartoe slepen; je Google bestanden erin openen; je video's tonen of een website laden. Je kunt het echt zo gek niet bedenken of je kan het er kwijt. PDF bestanden, Powerpoint presentaties, Notities, Design bestanden.

Altijd "Up-to-date"
Dan is natuurlijk de volgende vraag, hoe houdt ik dit dan "up-to-date? Uiteraard automatisch. Al deze bestanden kun je vanuit de bron toevoegen. Vaak een Dropbox, Google drive of Microsoft One Drive locatie of een URL. Elke keer dat je de muur opent worden automatisch de laatste versies van deze bestanden opgehaald (uiteraard zie je tussentijdse updates ook). Zo heb je altijd de correcte informatie in je "overzicht", wat deze muur voor je is.

Oneindig groot beeld
Als je bekend bent met de app "Prezi" dan weet je hoe je oneindig ver kunt in- en uitzoomen. Dit geeft je de ruimte om op hoofdlijn een workflow uit te beelden, waarna je letterlijk in kunt zoomen op de workflow stap waar je weer meer uitgewerkte details vindt in de vorm van text documenten, spreadsheets of welk type bestand je ook maar toegevoegd. Zo kunnen verschillende workflows en afdelingen binnen een proces in 1 overzicht en gedetailleerd worden opgenomen in één overzicht/bord/muur.

Flowchart functies / aantekeningen / comments
Nu je al je bestanden bij elkaar hebt, wil je er iets logisch van maken uiteraard. Je kunt zeer eenvoudig pijlen trekken van document naar document. Voeg daar aan toe dat je ook flowchart elementen en tekst toe kunt voegen; je process is nu absoluut in kaart gebracht. Als laatst wil je uiteraard comments achterlaten of even een "Geeltje" ergens op plakken zodat je dit tijdens de volgende meeting niet vergeet.

Wat heb ik in een notendop gedaan?
- Alle bestanden aan de muur toegevoegd.
- Bestanden geordend en op logische volgorde neergezet, welke binnen het verkoop proces voorkomen.
- Processen beschreven.
- Documenten slepen naar de processtappen

Hierna heb ik snel kunnen bepalen welke onderdelen de hoogste prioriteit hebben. Uiteraard op basis van input van stakeholders, maar zoals verwacht, waren dit de gaten in het overzicht.

Gebruikte software
Ik heb deze keer Realtimeboard gebruikt maar ik weet dat er goede concurrenten op de markt zijn zoals Mural. Meer vinden? Alternatieven voor Realtimeboard en Mural.

Zo nu kunnen weer overzichtelijk verder! Dit is echt een super leuk proces om te doen. Wil je meer weten, dit samen doen en van me leren? Je weet me te vinden!


   Automatiseren

   De grootste winst die ik deze week heb behaald is het digitaal maken van "de muur" bij mijn nieuwe opdrachtgever.

   Barry Koeman
   23 Februari 2019
   Maak die witte muur, met al je printjes, digitaal. Ultiem samenwerken.
   Geschreven door
   Met Konvai laat ik zien dat het behalen van kosten- en tijdsbesparingen door automatisering toegankelijker is dan men verwacht; en door het delen van mijn kennis stel ik ook anderen in staat deze aanpak toe te passen.
   Barry Koeman
   Made on
   Tilda